Servicii obstetrica

Consultatie obstetricala

are rolul de a verifica starea de sanatate a femeii care este sau programeaza a fi gravida

Diagnosticul si tratamentul sterilitatii/infertilitatii de cuplu

presupune analize si specifice si consult precum si stabilirea variantei optime de tratament pentru cuplurile care nu pot avea copii si care isi doresc

Program personalizat de monitorizare a sarcinii

se stabileste functie de antecedentele pacientei si de evolutia sarcinii. Monitorizarea sarcinii nu asigura doar preintampinarea problemelor care ameninta sanatatea viitoarei mamici si a fatului, ci constituie un real ajutor pentru gravida in ceea ce priveste informarea completa asupra transformarilor pe care le experimenteaza pe parcursul celor noua luni de sarcina. Scopul monitorizarii prenatale este acela de a preveni si de a depista in timp util eventualele complicatii, de la cele banale pana la probleme grave precum anemia fetala, preeclampsia sau malformatiile congenitale.

Ecografie transvaginala sau cea morfologica fetala (ecografia de sarcina 2D, ecografie 3D si 4D)

permit vizualizarea unei sarcini incipiente cu o eficienta mult mai mare a detaliilor, precum si observarea evolutiei sarcinii si a fatului pas cu pas

Servicii obstetrica pentru femei cu complicatii medicale

femeile cu probleme de sanatate necesita servicii speciale de urmarire a sarcinii atunci cand sunt gravide

Asistarea nasterii normale

consta in supravegherea desfasurarii contractiilor uterine, calmarea acestora cand devin prea intense sau stimularea lor cand acestea sunt prea slabe, monitorizarea continua a batailor inimii fatului.

Nasterea sub apa

cu beneficii pentru mama si fat – reducerea timpului de travaliu si a perioadei necesare recuperarii post-partum, diminuarea pana la eliminrea riscului aparitiei de rupturi perineale pentru mama. Pentru fat, trecerea treptata de la viata intrauterina la cea extrauterina este mai putin traumatizanta, comparativ cu socul resimtit in cazul nasterii normale.

Interventii cezariene

se opteaza pentru situatiile in care nasterea vaginala normala nu este posibila pentru mama, pentru copil sau pentru nici unul dintre ei.

Recoltare celule stem

celulele stem funcţionează ca un fel de sistem de reparare a corpului, deoarece ele se pot divide pentru a completa alte celule. Aceasta inseamnă ca celulele stem au capacitatea de a crea tesut, putand inlocui virtual, orice celula a corpului. Sangele ombilical contine celule stem care pot salva vieti. In cazul in care copilul tau se imbolnaveste de o boala cu potential letal, precum leucemie, anemie, neuroblastom sau limfom Hodgkin,are mult mai multe sanse in plus sa lupte cu boala si sa supravietuiasca.

Ingrijire post-partum (dupa nastere normala) si post-operator (dupa interventia de tip cezariana)

organismul mamei trece prin numeroase modificari, unele dintre ele vor persista timp de cateva saptamani. Ca si sarcina, modificarile din aceasta perioada difera de la o persoana la alta. Dupa o operatie cezariana pacienta este monitorizata atent pentru urmatoarele 24 de ore in vederea preventiei complicatiilor. Pacienta va primi medicatie antialgica (contra durerii) si va fi incurajata sa se mobilizeze pe distante scurte inca din primele 24 de ore post-operator.

Analize medicale generale inainte de sarcina pentru ambii parteneri

o sarcina planificata inseamna rezolvarea din timp a tuturor problemelor medicale si stabilirea unui ritm de viata sanatos. Depistarea incompatibilitatii Rh intre parteneri este esentiala pentru dezvoltarea optima a sarcinii. O incompatibilitate de acest gen presupune o monitorizare mai atenta a sarcinii pentru ca prezinta un risc obstetrical mai mare.

Analize si investigatii medicale in timpul sarcinii

functie de trimestrul de sarcina sunt necesare anumite analize si teste cu scopul de a asigura sanatatea gravidei si a fatului.